Pergetve fogták a ragadozókat
2019. 05. 11.

Leveleken a páros csónakos pergetőverseny résztvevői összesen 386 darab halat fogtak.

A szervezők vagy nagyon kiéheztették a ragadozó halakat, vagy egyszerűen csak ösztönösen ráraboltak mindenre, ami a közelükben mozgott, mindenesetre tény: a Leveleki-víztározón május elsején megrendezett Fox Rage páros csónakos pergetőverseny résztvevői összesen 386 darab halat fogtak.

Mivel a „kiéheztetetést” elvethetjük, így a sok-sok hal megfogásának magyarázata az lehet, hogy rutinos, tapasztalt versenyzők jöttek el az ország minden részéből hazánk egyik legrangosabb pergetőversenyére.

Elharapták az előkét

A 31 csapat az elmúlt szombaton 8 órakor szállt vízre, s közös megegyezéssel még ráhúztak két órát, így 18 óráig tartott a megmérettetés. A legtöbb halat megfogott csapat 49 darab ragadozóval vitte el a pálmát, míg a legnagyobb halnak járó díjat az a csapat érdemelte ki, amelyik egy 25 kilogrammos, 130 centiméteres harcsával növelte a pontjai számát.

  • Valamennyi csapat fogott halat, így tulajdonképpen mindenki sikerélménnyel távozott a Leveleki Horgászparadicsomból – értékelte a versenyt kérésünkre Mikucza Zsolt tógazda, a verseny főszervezője.
  • Jó hangulatban, változatos időjárás közepette pergettek a versenyzők. Bár most a szél nem fújt, de esővel meg kellett birkózniuk a résztvevőknek. A kedvezőtlen időjárás miatt sügér nem akadt horogra, de minden más ragadozót sikerült megfogni. A süllők között a legnagyobb 86 centiméter hosszú volt, mérlegelni kellett továbbá 24-25 harcsát, valamint balinokat és csukákat is. Csukából több is lehetett volna az eredménylistán, csakhogy elharapták az előkét, s így nem kerültek be csónakokba. A Leveleki-víztározón főleg gumihalra rabolnak a halak, s ezt jól tudták a versenyzők is, hiszen a legtöbben ezt a csalit használták.

Pontyok, amurok következnek

  • A korábbi beszélgetéskor már említettem, hogy valamennyi halfajta első három példánya pontokban sokat ér, vagyis az a csapat jár jól, amelyik igyekszik minél több fajta halat fogni, nem pedig csak ráállni mondjuk a csukákra vagy a süllőkre. Ezt igyekeztek is kihasználni a csapatok, s végül azok állhattak fel a dobogóra, akik többfajta halat is megakasztottak.
    Kíváncsiak voltunk arra is, vajon mikor lesz a következő verseny a víztározón.
  • Egy napot pihentek a szervezők, aztán már meg is kezdődött a Halcatraz – Fishing and Hunting Kupa szervezése. Ez a 138 órás verseny május 23-án 20 órakor kezdődik, s május 29-én 14 órakor fejeződik majd be. Nemzetközi résztvevőket is várunk erre az európai szintű versenyre. A pontrendszerbe most csak a pontyok és az amurok számítanak, azonban a mérlegelésnek lesz egy alsó határa: a versenybe az 5 kg feletti pontyok és a 8 kilogramm feletti amurok számítanak – mondta befejezésül Mikucza Zsolt.

forrás: szon.hu